like this BLOG ?

Saturday, February 26, 2011

BANGKIT BANGSA | IKRAM teens

20.02.2011 hingga 22.02.2011



kami dibawa ke MARANG VILLAGE RESORT,TERENGGANU
untuk 1 kem yang dinamekan KURSUS BANGKIT BANGSA.
peserta terdiri daripade 41 org pengawas..
kursus ni di kendalikan oleh IKRAM teens!
mungkin ade yang dah biase dengar name team ni..

semakin aku ikuti kem ni bersame fasilitalor2 yang cukup hebat ni,makin aku rase sayang dan kasih
pade agama aku(ISLAM),diri aku,kawankawan,mak ayah,dan cikgu2.....
YA ALLAH,,betape kerdilnye aku di dunia ini.
dalam kem tu jugak,aku dapat kenal dengan 3 sahabat yang sebaye denganku,yang sedang belajar di MESIR..
betape kagumnye aku dengan kehandalan dorang.....

diorang byk kongsi pengalaman diorang mase kat sane. .
ape yang aku ingt ,suasane kat sane mmg tak same dengan MALAYSIA.
nak hirup udare segar jarang sekali,,disedut debu,dihembus pon debu. .
mule2 sampai kat sane,dorang rase mcm nak jerit..nak balik MALAYSIA...
pengemis pown ramai kat sane,dari golongan kanak2..
bunyi hon kerete tak henti2..,mmg sentiase sesak....
tapi kan,yang aku paling suke dengar...
kalau nak hafal pape,,mmg sanang kat sane..
walaupown kite tak paham bahase arab . ,,kite pegi je kelas die ..
lame2 kite akan pandai dan paham sendiri ape yg die ckp.
tersentap jiwe aku bile dengar camtu,nak pegi jugak kat sane..INSYAALLAH...

(terpanjang plak ceritenye..hehee)

balik kat cerite kem tadi ye,,:)
kat kem tu,macam2 xtvt kami buat . .
hari kedue kami di situ,macam2 xtvt mencabar kami lalui tau . .
sampai 1 tahap.,,kami nangis dari pagi sampai malam tu...
kami nangis bukan sbb suke2 ,kami nangis sbb  rase rendah diri dan kesedaran timbul dalam diri ni.huhuuu
terlalu sedih . .
bile dah jalankan xtvt2 dan dengar kate2 dari fasi2,aku rase lebih yakin dan tahu banyak perkare 
yg belom aku tahu dalam dunie ni. .
INSYAALLAH ,andai hatiku terus dibuke untuk ke jalanmu yg lurus itu...
aku akan laksanakan ape yg belum . .
aminn.................








sedih pulak rasenye bile terpakse berpisah dengan fasi2 yang hebat and sporting nih.
huhuu..
insyaALLAH lepas ni kite jumpe lagi ye. . .


sentiase merindui :::asmaa @ cokelatcelup 

1 comment:

inivaniLa said...

insyaAllah ape yang kita dapat uh kite jadikan titik permulaan untuk terus maju ke hadapan.
amin.....